ZAMÓWIENIE

ZAMÓWIENIE

KATALOG HERBATY

ZAMÓWIENIE

Herbaty zielone

1.China Gunpowder "Temple of heaven"Wysokogatunkowa chińska zielona herbata o liściach zwiniętych w drobne, jednakowej wielkości kulki, przypominające proch strzelniczy, które po zalaniu wodą rozwijają się na naszych oczach, wydają delikatne trzaski. Daje napar o świeżym, lekko ziołowym i cierpkim smaku i delikatnym aromacie.
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę zalewamy wodą o temp. ok. 80oC, parzymy maks. 2 minut.
2.China Yunnan Pełnowartościowa herbata o długich liściach, dająca napar o silnym, pełnym smaku i intensywnym aromacie. Wspaniała herbata do domowych mieszanek.
Herbata na każdy dzień.

Sposób przygotowania:1 łyżeczkę zalewamy prawie wrzącą wodą i parzymy ok. 3 minut.
3.Chun MeeChińska zielona herbata o liściach w kształcie brwi, stąd wzięła się jej nazwa "cenne brwi". Daje przejrzysty, jasnożółty napar o cierpkim smaku.
Zdrowa herbata na co dzień.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę zalewamy wodą o temperaturze 70o i parzymy ok. 3 minut.
4.Japan Sencha Herbata o dużych, szerokich liściach. Jej jakość zależy od czasu zbiorów, lepsze są herbaty wiosenne o ciemniejszych liściach. Charakteryzuje się łagodnie cierpkim smakiem, niekiedy lekko owocowym.
Japońska klasyka.

Sposób przygotowania: maksymalnie 1 płaską łyżeczkę zalewamy wodą o temp. ok. 70-80 oi parzymy ok. 3 minut.
5.Japan Bancha Japońska herbata o grubych, szerokich i nieregularnych liściach z domieszką łodyżek. Ma smak łagodnie cierpki, nieco rybny.
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę zalewamy wodą o temp. ok. 70o i parzymy ok. 3 minut.
6.Japan KokeichaJapońska herbata o małych, igiełkowatych prawie czarnych liściach. Daje napar o zielono-żółtej barwie i łagodnym, lekko cierpkim smaku.
Sposób przygotowania: 1 płaską łyżeczkę zalewamy wodą o temp. ok. 70o i parzymy ok. 1 minuty.

ZAMÓWIENIE

Herbaty Czarne

7.Nilgiri FOP Herbata z regionu położonego na południu Indii a liście zbiera się przez cały rok. Uprawy są położone na wysokości 1400 m. i w tych warunkach herbata posiada unikalny zapach, jasny, ożywczy napar i żywy, dojrzały smak. Kolor naparu jest złotobrązowy.
Podwieczorek z nią spędzisz w Indiach.

Sposób przygotowania: 1 płaską łyżeczkę zalewamy wrzącą wodą i parzymy ok. 3 minut.
8.Assam FTGFOP1 "Ambaguri"Herbata ze zbiorów plantacji Ambaguri. Nieco jaśniejsza w kolorze od mieszanek o kolorze naparu od czerwonego do złotobrązowego. Duża zawartość "tipsów" daje jej pełny smak i charakterystyczną goryczkę. Złote tipsy świadczą o staranności, z jaką była przygotowywana herbata.
Mocna, niemal męska herbata dla każdego o silnych nerwach.

Sposób przygotowania: 1 czubatą łyżeczkę zalewamy wrzącą wodą i parzymy ok. 3-4 minuty.
9.Ceylon OP1 KenilworthHerbata ze zbiorów plantacji Dimbula. Liście są długie i sprężyste, dają napar o pełnym, mocnym smaku i pięknym miedzianym kolorze.
Herbata z osobowością.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę zalewamy wrzącą wodą i parzymy ok. 3-4 minuty.
11.Darjeeling FTGFOP HimalayaHerbata z plantacji Darjeeling. Liście są brązowawe i czarne, zwinięte ze złotymi tipsami. Mieszanka z drugiego zbioru o złoto bursztynowej barwie naparu, z lekkim aromatem muszkatu w tle. Dosyć lekka.
Delikatna słodycz i miękki charakter to zalety tej herbaty. Idealna na podwieczorek. Znawcy mówią, że to szampan wśród herbat.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę zalewamy prawie wrzącą wodą i parzymy ok. 3-4 minuty.
13.China Keemun Black- Chińska herbata o cienkich, mocno zwiniętych pasemek liści. Uzyskany z nich napar jest lekki, ma delikatny zapach i lekki smak.
Doskonała w towarzystwie lekko pikantnych potraw.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę zalewamy prawie wrzącą wodą i parzymy ok. 5-7 minut.
14.Kenia GFBOP1 Marinyn - Ciemna, mocna, wysokiej jakości klasyczna herbata z dużą ilością tipsów z najbardziej znanej plantacji afrykańskiej. Posiada wyrazisty, intensywny napar o pełnym, nieco owocowym aromacie i słodkawo-cierpkim posmaku.
Doskonała jako herbata podwieczorkowa- niech to będzie Podwieczorek w Afryce.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę zalewamy prawie wrzącą wodą i parzymy ok. 2-3 minuty.

ZAMÓWIENIE

Herbaty czarne aromatyzowane

17.Herbata CynamonowaChińska herbata z kawałkami cynamonu, który daje wspaniały łagodny posmak.
Idealna na długie zimne i deszczowe wieczory.
18.Herbata Irish CreamCzarna herbata, z dodatkiem gorzkiej czekolady, o charakterystycznym zapachu irlandzkiej whiskey.
Nie tylko dla miłośników Jamesa Joyca. (Również dla tych, co kochają U2, Vana Morrisona i siostry Corrs).
19.Herbata Earl GreyCzarna aromatyzowana herbata o smaku earl- Graya i bergamotki. Jej smak jest bardzo harmonijny.
Dla tradycjonalistów ceniących sobie smak popołudniowej herbaty.
21.Herbata RumowaCzarna herbata o głębokim aromacie rumowym.
Dla tych, co na morzu i na drodze (bywają piratami).
22.Herbata 1001 NocyCzarna i zielona herbata chińska, kwiat słonecznika, kwiat jaśminu, kwiat róży oraz naturalny aromat.
Pozwól się porwać przy Podwieczorku baśniowej herbacie.
23.Herbata Rajski ogródAromatyzowana czarna herbata o smaku truskawkowo- malinowym z dodatkiem płatków słonecznika i jaśminu.
Dla tęskniących za rozkwitłym ogrodem.
24.Herbata WaniliowaCzarna herbata aromatyzowana wanilią, o ciepłym, słodkim aromacie i smaku.
Ona sama jest deserem.
25.Herbata Chińska Róża Aromatyzowana czarna herbata o smaku róży zawierająca płatki róż.
Ta herbata ma kobiecą duszę.
26.Herbata ŻeńszeniowaCzarna herbata Cejlon z korzeniem żeńszenia. Pomaga m.in. osobom z wahaniami ciśnienia.
Herbatka jest dobra na wszystko- to o niej śpiewali Starsi Panowie Dwaj.
27.Herbata ImbirowaCzarna herbata Cejlon z korzeniem imbiru. Imbir jest tradycyjnym dodatkiem do herbaty, zwłaszcza na południu Chin. Doskonała korzenna kompozycja.
28.Herbata Marzenia miłosneAromatyzowana czarna herbata o smaku pomarańczy z dodatkiem kwiatków hibiskusa i niebieskiej malwy.
Każdy o tym marzy...
29.Herbata Zimowe wspomnienieAromatyzowana czarna herbata o smaku cynamonu z dodatkiem jabłek, migdałów i wanilii.
Bo nie ma już takich zim.
30.Herbata Świąteczne wspomnienieAromatyzowana czarna herbata o smaku goździkowym z dodatkiem skórki cytrynowej, goździków, róży, migdałów, wanilii, kardamonu.
Zapach świąt.
31.Herbata OrientalnaAromatyzowana czarna i zielona herbata o smaku jaśminu z dodatkiem kwiatków słonecznika, róży i jaśminu.

ZAMÓWIENIE

Herbaty zielone aromatyzowane

34.Herbata Sencha "Japońska Wiśnia"Zielona herbata Sencha z kwiatem wiśni.
Spacer wśród kwitnących wiśni.
36.Herbata JaśminowaChińska herbata zielona o liściu lekko zrolowanym, z dodatkiem kwiatu jaśminu. Jeszcze przed suszeniem zaprawiana jest na parach olejku jaśminowego. Daje po zaparzeniu pełny kwiecisty aromat, napar o ciemnożółtym kolorze. Jest to tradycyjna herbata Chińczyków.
Od niej wszystko się zaczyna.
38.Herbata Sencha EgzotycznaSencha, Pai Mu Tan, zielony Yunnan, kwiat malwy, truskawki, maliny, kwiat róży, ananas, mango, papaja.
Egzotyczna podróż w nieznane.
40.Herbata Rumowo-ŚliwkowaAromatyzowana zielona herbata i oolong o smaku śliwki i rumu z dodatkiem kwiatków róży.
Wyjątkowa.

ZAMÓWIENIE

Herbaciane mieszanki

41.Herbata GruzińskaAromatyczna, średnio mocna mieszanka o typowo "herbacianym" bukiecie. Łagodna w smaku.
Na dobry początek dnia.
42.Herbata English BreakfastHerbata angielska śniadaniowa. Bogata, aromatyczna mieszanka łamanych herbat indyjskich (najczęściej Assam) i cejlońskich i afrykańskich.
Rano zamiast budzika.
44.Herbata Wschodniofryzyjska liściastaMieszanka "mocnych" herbat z Indii, Jawy, Ceylonu. Daje mocny napar o silnym smaku i aromacie.

ZAMÓWIENIE

Herbaty czerwone

45.China OolongSfermentowana w ok. 40 %. Ma duże liście o charakterystycznym skręcie. Mocno aromatyczna.
46.Pu-ErhHerbata z południa prowincji Yunnan. Znana od dawna ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Między innymi obniża poziom cholesterolu w organizmie oraz spala tłuszcze i wspomaga pracę wątroby. Zwłaszcza skuteczna przy odchudzaniu. Ma charakterystyczny, nieco "bagienny" aromat i posmak. Daje wyjątkowo ciemny, bordowy napar.
48.Pu-Erh Wiśnie w RumieHerbata PU ERH z dodatkiem wiśni i z naturalnym aromatem.

ZAMÓWIENIE

Herbaty białe

49.Herbata Pai Mu TanProdukowana na plantacjach w prowincji Fu-kien. Starannie wybrane listki mieszane z nierozwiniętymi pączkami. Daje krystaliczny napar o kwiatowym, łagodnym bukiecie. Nie ma goryczki zielonych herbat.
Sposób przygotowania:
Herbatę zalewa się wodą ostudzoną do 85oC i parzy ok.5-7 minut.

ZAMÓWIENIE

Rooibos

50.RooibosCzysta postać zioła, dającego napar o charakterystycznym, owocowym smaku i zapachu.
Tradycyjny napar rdzennych mieszkańców RPA.
51.Rooibos KhalahariRooibos z dodatkiem hibiskusa i trawy cytrynowej o smaku pomarańczowym, uzupełniony maleńkimi "piramidkami" czekolady, co nadaje naparowi nieco słodko - orzeźwiającego zapachu i smaku.
Niektórzy nie mogą bez niego żyć.
52.Rooibos MarcepanowyRooibos z dodatkiem marcepana i migdałów.
Doskonały

ZAMÓWIENIE

reklama

KOBIETA

www.klubodchudzania.pl www.antykoncepcja.net www.astmaoskrzelowa.pl